Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Chrsitiaan Huygens school


Welkom bij de Christiaan Huygens school

  

procedure      vraag stellen      informatiemomenten    ZIEK MELDEN

  

vrijwillige ouderbijdrage      winkel en steun CH     

 

 Huygenscafé voor belangstellenden 

 

schoolgids 

 

 

'Leren vol vertrouwen' op de Christiaan Huygens afdeling . Op onze school krijgen kinderen met een hoog ontwikkelingspotentieel voltijds onderwijs, dat is afgestemd op hun onderwijsbehoeften.

 

Op deze website kunt u informatie vinden over het Christiaan Huygens onderwijs.

Via de icoontjes aan de linkerzijde van de pagina's kunt u onze meest recente activiteiten volgen via Facebook en Twitter.

 

Voor het stellen van een specifieke vraag, kunt u HIER klikken. 

 

Als u interesse heeft in ons onderwijs en u meer informatie wilt, bent u van harte welkom op een van onze informatiemomenten.  U kunt zich HIER aanmelden. 

 

Onze schoolgids vindt u HIER.

 

Data informatiemomenten: 

Maandag 14 oktober 2019 (Jupiterweg 25, Dronten)

Donderdag 13 februari 2020 (Keteldiep 50, Zeewolde)

Dinsdag 19 mei 2020 (Jupiterweg 25, Dronten) 

 

U kunt zich HIER aanmelden. 

 

Klik hier voor meer over Christiaan Huygens Zeewolde 

 

Twee keer per jaar organiseren wij een Huygenscafé waar we praten rondom een thema. Een iedere die interesse heeft is welkom. Opgeven kan HIER.

 

 

Oudertevredenheidsonderzoek 2017 downloaden 

 

Link: Verwijdering van de belangstellingslijst 

 

 Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

 • Wilt u weten of uw kind op deze afdeling past? 
 • Voor de informatieavond klikt u hier
 • Voor een informatiefilmpje klikt u hier
 • Bent u directeur of intern begeleider van een school en heeft u te maken met zeer begaafde kinderen en kinderen met een groot leervermogen? Dan kan het zijn dat u op zoek bent naar extra ondersteuning voor individuele leerlingen of groepen leerlingen.
 • Bent u een bedrijf /instelling en wilt u weten wat u voor ons kunt betekenen in de vorm van een gastles/rondleiding of een donatie? Neem contact met ons op!
 • Bent u vertegenwoordiger van een school en wilt u weten wat voor trainingen/workshops/ondersteuningsarrangementen wij aanbieden?
 • Wilt u meer weten over de Stichting Vrienden van Christiaan Huygens Flevoland
 • Een deel van onze schoolpopulatie komt van buiten Dronten of Zeewolde. Als er geen passende onderwijsplek binnen de eigen woonomgeving geboden wordt, zijn deze kinderen welkom op de belangstellingslijst. Als er wel een voltijds hoogbegaafdheids-voorziening is, adviseren wij u daarheen te gaan. Dit advies is gebaseerd op twee punten. Ten eerste hebben wij vertrouwen in onze collegascholen en ten tweede weten wij dat het dagelijks reizen op deze gevoelige kinderen en hun gezinnen een behoorlijke impact kan hebben. Lijst met voltijds HB scholen 

 Deep Level Learning©

 

 

Ons onderwijs is gebaseerd op de principes van Deep Level Learning© van dr. Sonia van Enter. Verbanden zien, dieper op de stof ingaan, bredere thema's behandelen en alle denkvaardigheden aanspreken. Niet alleen onthouden, begrijpen en toepassen, maar ook creëren, analyseren en evalueren.

Voor meer informatie zie: http://deeplevellearning.com/ 

 

Het Christiaan Huygens onderwijs staat bekend om de persoonlijke benadering. We zien ieder kind, iedere dag.De opnamecapaciteit per groep is bij ons op de afdeling 22 leerlingen. Met deze groepsgrootte kunnen we de kwaliteit van het onderwijs aan deze doelgroep waarborgen. Het onderwijsaanbod sluit aan bij de specifieke onderwijsbehoeften voor leerlingen met een hoog ontwikkelingspotentieel.

Lees meer… 

 

 

 

Winkelen en tegelijk onze school steunen kunt u hier 

 

Vrijwillige ouderbijdrage. 

 

Hoewel wij functioneren als een school, worden wij bekostigd als een afdeling. Om toch kwalitatief goed onderwijs te kunnen geven, vragen wij via onze vriendenstichting een vrijwillige ouderbijdrage. Meer informatie is te vinden op svchf.nl

Deze bijdrage speelt geen rol in het al dan niet plaatsen van kinderen op onze school. Heeft u hier vragen over, neem dan gerust contact op met onze vriendenstichting: penningmeester@svchf.nl 

 • Voltijds Hoogbegaafdheids onderwijs

   

  Lees verder

Documenten

Documenten

scholen & onderwijsinstellingen

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bent u directeur of intern begeleider van een school en heeft u te maken met zeer begaafde kinderen en kinderen met een groot leervermogen? Dan kan het zijn dat u op zoek bent naar extra ondersteuning voor individuele leerlingen of groepen leerlingen.

 

De medewerkers van het Christiaan Huygens Onderwijs hebben verschillende opleidingen gevolgd om leiding en les te kunnen geven aan zeer begaafde en hoogbegaafde kinderen (kinderen met een groot leervermogen). Daardoor berschikken wij over een assortiment traingen en begeleidingsmogelijkheden, waar u als school en/of intern begeleider baat bij heeft. Elk aanbod kan op maat worden afgestemd op uw specifieke situatie.

 

WIj kunnen hulp bieden bij:

 • Advisering - ondersteuning bij het ontwikkelen van schoolbeleid voor meer- en hoogbegaafde kinderen
 • Trainingen - voor het organiseren van activiteiten gericht op meer- en hoogbegaafden

Bent u geinteresseerd en wilt u meer informatie?

Bel met Sabine Robertson op 0321 - 33 94 34 of stuur een mail

 

Relaties

Beste relatie,

 

Namens de Christiaan Huygensschool Dronten willen wij het volgende onder uw aandacht brengen.

Onze unieke school voor kinderen met een hoog ontwikkelingspotentieel vraagt om uw steun.

 

Wat is een Christiaan Huygensschool?

Het Chistiaan Huygensconcept biedt onderwijs op maat aan leerlingen met een hoog ontwikkelingspotentieel van 4-12 jaar. Dit concept onderscheidt zich van andere concepten.            

Wij richten ons niet op de gemiddelde leerling, maar op het kind als individu met unieke mogelijkheden, waardoor we talent tijdig herkennen, zodat het zich kan ontwikkelen in plaats van dat het wegvloeit of verloren gaat. 

 

Het bedrijfsleven geeft o.a. de volgende noodkreten af:

‘We verliezen de aansluiting met het buitenland’

‘Vanwege kennistekort moeten we naar het buitenland’

‘Geschoold personeel is de voorwaarde voor verdere groei’.

 

Daarom biedt de Christiaan Huygensschool Dronten een onderwijsaanbod waarin talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit talent koesteren en stimuleren we. Bij de Chistiaan Huygensschool voelen kinderen zich erkend, werken ze samen met ontwikkelingsgelijken en dit stimuleert hen tot verdere ontplooiing. Dit vertaalt zich voor u in toekomstige werknemers die zich bewust zijn van hun eigen capaciteiten en deze optimaal ontwikkeld hebben.

 

Waarom komt de Christiaan Huygensschool Dronten bij u?

Onze Christiaan Huygensschool kan zich optimaal ontwikkelen met uw steun, door mee te werken aan het verkleinen van de scheidslijn tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en de samenwerking optimaliseren. Wat kunt u doen? Graag gaan we met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. U weet als geen ander wat er van goed opgeleid personeel verwacht wordt en wat er in de toekomst nodig is om personeel te vinden dat niet alleen goed opgeleid is, maar ook uitblinkt in hun vakgebied. Wij willen graag aansluiten op de arbeidsmarkt, zowel wat betreft korte termijndoelen zoals exposure en het linken van uw naam aan een innovatief concept, als uw lange termijndoelen zoals het stimuleren van talent om zich op uw vakgebied te oriënteren en de kenniseconomie te stimuleren.

 


En nu concreet … 

Onderstaande voorbeelden brengen u wellicht op een idee.


U komt een gastles bij ons verzorgen

U biedt stageplaatsen en stagebegeleiding

U sponsort ons met materialen en middelen

U verbindt uw bedrijfsnaam aan lesruimtes

Wij gaan samenwerken bij schoolprojecten

U wordt mentor van leerlingen

U sponsort onze vakleerkrachten (bridge, Engels, Spaans, filosofie, muziek, dans).

 

Interesse?

Is uw belangstelling gewekt om direct bij te dragen aan de ontwikkeling van deze jonge kinderen die onze toekomst zijn? Stuur ons een e-mail, dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Hartelijke groet,


Sabine Robertson

Locatiedirecteur Chistiaan Huygens afdeling van Het Kompas in Dronten

 


T       0321-33 94 34

E       christiaanhuygens@codenz.nl

W       www.christiaanhuygensdronten.nl

Documenten

  Geen lijst aanwezig

Documenten

  Geen lijst aanwezig

  • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten
  • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten
  • AgendaDeze maand

   Volledige agenda
   klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online