Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Chrsitiaan Huygens school

Als ouder/verzorger in 4 stappen naar Christiaan Huygens Dronten


Direct naar De vier stappen van aanmelding

 

Past uw kind op het Christiaan Huygens Onderwijs?

 

Ons onderwijs is voor snelle denkers, kinderen die van uitdagingen houden, graag zelfstandig werken en zowel nieuws- als leergierig zijn. 

 

De dag bestaat uit een aaneengesloten programma, omdat we een regiofunctie hebben en er tijd en mogelijkheid moet zijn om ook eventuele broertjes en zusjes naar en van andere scholen te halen en brengen.

 

We werken met kleine instructiegroepen, waardoor directe feedback en zeer specifieke instructies mogelijk zijn. Een instructie duurt een half uur. In diezelfde tijd werken de andere kinderen zelfstandig aan een taak van hun weektakenblad. Kinderen plannen hun lessen om de instructie heen. Het werk moet af zijn en goed gemaakt. Hier dragen de kinderen zelf de verantwoording voor.

 

De middagen zijn voor de helft gevuld met ateliers zoals muziek, dans, drama, beeldende vorming en denksporten.

 

 De andere helft werken we aan hele grote thema's die op deep level niveau worden aangeboden. Dit wil zeggen dat de kinderen aangesproken en uitgedaagd worden op alle denkvaardigheden. Niet alleen het onthouden, begrijpen en toepassen, maar ook creeëren, analyseren en evalueren. Er zijn 12 thema's. We behandelen er vier per jaar. Na drie jaar komen de onderwerpen weer terug. Bij elk thema proberen we minstens een gastles en excursie te organiseren.

De thema's worden aangeboden op grote topic-posters van Sonia van Enter. Alle posters staan vol met inspirerende vragen, afbeeldingen en stukjes informatie. Er zijn ook veel verbanden tussen de posters. Het ontdekken van al die verbanden vinden onze kinderen prettig.

Het leren van de zaakvakken blijft zo niet aan de oppervlakte, op feiten niveau, maar gaat de diepte in. Deep Level Learning©

U kunt nog meer informatie vinden op http://deeplevellearning.com/

 

Vanaf groep 3 bieden we Spaans en Engels aan. In groep 5 halen de kinderen hun MiniBridge diploma en in groep 6 hun typediploma.

 

In 2013 zijn we genomineerd voor de European Enterprise Awards en in 2016 zijn we uitgeroepen tot cultuurschool!

 

Ook zijn we er trots op om in de Fairtade gemeente Dronten de eerste Fairtrade school te zijn. Naast Fairtrade vinden wij milieu ook belangrijk en omdat goed voorbeeld doet volgen, scheiden wij het plastic afval. Hier waren we de eerste school in Dronten mee.

 

Wat maakt onze school bijzonder?

We hebben het aan mensen in onze omgeving gevraagd en de volgende punten kwamen daar uit: 

 

Team met affiniteit en inzet voor deze speciefieke leerlingen.

Specifieke scholing en ondersteuning van experts.

Uitzonderlijke synergie in het team

Schoolklimaat met rust, aandacht en structuur

Oplossingsgerichte en open houding naar ouders gebaseerd op veel ervaring met hb kinderen en hun gezinnen

Compacten waar nodig

Extra denk-activiteiten

Extra vakken voor strategisch denken en leren buiten de comfortzone

 

Link naar: Meest gestelde vragen 

Link naar: Onze werkwijze

Link naar: De Bouwstenen 

 

Heeft u belangstelling voor het Christiaan Huygens Onderwijs? Dan kunt u de volgende stappen volgen:

 

Stap 1: Informatiebijeenkomst

U bent van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten waar u zich een goed beeld kunt vormen van ons onderwijs. Mocht u een plekje op de vrijblijvende belangstellingslijst voor uw kind willen, dan komen we bij stap 2.

(Binnen de Codenz scholen hebben wij de afspraak om bij plaatsing op de lijst de huidige school te informeren.)

 

Stap 2: Belangstellingsformulier
Het belangstellingsformulier kunt u invullen via deze website. U ontvangt een bevestigingsmail. 

NB: De belangstelling voor ons Christiaan Huygens onderwijs is doorgaans groter dan het aantal beschikbare plaatsen, dit verschilt overigens wel per leeftijdsgroep.


Stap 3: Oriënterend gesprek
Wanneer uw kind kans gaat maken op plaatsing, nodigen wij u uit voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen stellen en de locatiedirecteur stelt u vragen. Na deze wederzijdse kennismaking en informatie-uitwisseling kunt u uw afwegingen maken. 

 


Na het oriënterend gesprek stuurt u ons een kopie van het intelligentie onderzoek en een ingevulde vragenlijst op. (vragenlijst groep 1t/m4vragenlijst groep 5 t/m 8)  Wanneer u nog geen verslag van een intelligentie onderzoek beschikbaar heeft, raden we u aan om bij de keuze van een onderzoeksbureau te letten op een bureau dat ervaring heeft met het testen van kinderen met een hoog ontwikkelingspotentieel ( zie lijst ) en dat gebruik maakt van de testen WIPPSI en WISC. Een gedetailleerd verslag met observaties van de onderzoeker is ter aanvulling van de testscores noodzakelijk voor een volledig beeld.


Toelatingscommissie
De toelatingscommissie, die bestaat uit een psychologe, een orthopedagoge en de intern begeleider, bespreekt deze gegevens.  Soms hebben we aanvullende informatie nodig. Na uw toestemming vraagt de intern begeleider deze op . Hierbij kunt u denken aan aanvullende informatie van u of van derden, bv de leerkracht vd oude huidige school.
Door het zorgvuldig in kaart brengen van de cognitieve mogelijkheden, de leereigenschappen en de karaktereigenschappen van uw kind maakt de toelatingscommissie de afweging of het kind profijt zal hebben van het onderwijs zoals het gegeven wordt op de Christiaan Huygens afdeling van Het Kompas.
U ontvangt het bindend advies schriftelijk, samen met een aanmeldingsformulier.


Stap 4: Startgesprek
Wanneer u het positieve advies voor toelating heeft ontvangen, nodigen wij u uit voor een startgesprek met de intern begeleider om de onderwijsbehoeften van uw zoon of dochter te bespreken. Voor uw kind is er in de maand juni een kennismakingsmiddag. In de eerste schoolweek nodigt de leerkracht u uit voor een kennismakingsgesprek.


Vragen? Stel ze gerust : vragenformulier    • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten
    • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online