Procedure

Past uw kind op het Christiaan Huygens Onderwijs?

Ons onderwijs is voor snelle denkers, kinderen die van uitdagingen houden, graag zelfstandig werken en zowel nieuws- als leergierig zijn.

De dag bestaat uit een aaneengesloten programma, omdat we een regiofunctie hebben en er tijd en mogelijkheid moet zijn om ook eventuele broertjes en zusjes naar en van andere scholen te halen en brengen.

We werken met kleine instructiegroepen, waardoor directe feedback en zeer specifieke instructies mogelijk zijn. Een instructie duurt een half uur. In diezelfde tijd werken de andere kinderen zelfstandig aan een taak van hun weektakenblad. Kinderen plannen hun lessen om de instructie heen. Het werk moet af zijn en goed gemaakt. Hier dragen de kinderen zelf de verantwoording voor.

De middagen zijn voor de helft gevuld met ateliers zoals muziek, dans, drama, beeldende vorming en denksporten.

De andere helft werken we aan hele grote thema's die op deep level niveau worden aangeboden. Dit wil zeggen dat de kinderen aangesproken en uitgedaagd worden op alle denkvaardigheden. Niet alleen het onthouden, begrijpen en toepassen, maar ook creeëren, analyseren en evalueren. Er zijn 12 thema's. We behandelen er vier per jaar. Na drie jaar komen de onderwerpen weer terug. Bij elk thema proberen we minstens een gastles en excursie te organiseren.

De thema's worden aangeboden op grote topic-posters van Sonia van Enter. Alle posters staan vol met inspirerende vragen, afbeeldingen en stukjes informatie. Er zijn ook veel verbanden tussen de posters. Het ontdekken van al die verbanden vinden onze kinderen prettig.

Het leren van de zaakvakken blijft zo niet aan de oppervlakte, op feiten niveau, maar gaat de diepte in, Deep Level Learning©. U kunt nog meer informatie vinden op http://deeplevellearning.com/

Vanaf groep 3 bieden we Spaans en Engels aan. In groep 5 halen de kinderen hun MiniBridge diploma en in groep 6 hun typediploma.

In 2013 zijn we genomineerd voor de European Enterprise Awards en in 2016 zijn we uitgeroepen tot cultuurschool!

Ook zijn we er trots op om in de Fairtade gemeente Dronten de eerste Fairtrade school te zijn. Naast Fairtrade vinden wij milieu ook belangrijk en omdat goed voorbeeld doet volgen, scheiden wij het plastic afval. Hier waren we de eerste school in Dronten mee.

About us

Wat maakt onze school bijzonder?

We hebben het aan mensen in onze omgeving gevraagd en de volgende punten kwamen daar uit: 

  • Team met affiniteit en inzet voor deze speciefieke leerlingen.
  • Specifieke scholing en ondersteuning van experts.
  • Uitzonderlijke synergie in het team
  • Schoolklimaat met rust, aandacht en structuur
  • Oplossingsgerichte en open houding naar ouders gebaseerd op veel ervaring met hb kinderen en hun gezinnen
  • Compacten waar nodig
  • Extra denk-activiteiten
  • Extra vakken voor strategisch denken en leren buiten de comfortzone