Meest gestelde vragen

Image

Meest gestelde vragen

Veel vragen die u wellicht hebt zijn eerder al aan ons gesteld. De meest gestelde vragen hebben we daarom voor u op een rijtje gezet.
1. Wat houdt het onderwijs van de Christiaan Huygens school Dronten in?
In de Christiaan Huygens Schoolgids is uitgebreide informatie te vinden over het concept en de schoolorganisatie. Deze schoolgids vindt u onder de knop ‘Schoolgids Christiaan Huygens’.
21. Hoe is de verbinding met Het Kompas georganiseerd?

Het Kompas is en blijft een reguliere basisschool met als bijzonderheid de toevoeging van een Christiaan Huygens afdeling. Een groot aantal zaken vertonen overlap en/of hebben raakvlakken (vb. roostertijden, pleinwacht, gymlocaties, vieringen, schoolregels, enz.). Daarnaast biedt Het Kompas als reguliere basisschool een totaalpakket ‘van onder tot boven’. Dat geeft de breedte aan, maar dat betekent ook dat ons reguliere aanbod aan meer-intelligente kinderen of hoogintelligente kinderen begrensd wordt door tal van factoren. Het reguliere Kompas biedt geen Christiaan Huygens onderwijs.
Daar staat natuurlijk tegenover dat het team van Het Kompas wel dicht bij het ‘Christiaan Huygens-vuur’ zit en dat haar zicht op meer-intelligente kinderen en hun onderwijsbehoeften gegroeid is.